Българската Scale Focus влага 45 млн. евро в Македония


Българската Scale Focus влага 45 млн. евро в Македония
Снимка: ScaleFocus

5868

Най-голямата българска софтуерна компания - ScaleFocus стъпва в Северна Македония и инвестира в откриването на развоен център в столицата Скопие.

През следващите няколко години, компанията планира да отвори над 300 работни места за софтуерни специалисти, търсещи предизвикателна работа по международни проекти за клиенти от цял свят. Компанията цели да предложи отлична среда за развитие на талантите, както и конкурентно заплащане.

Една от дългосрочните цели на ScaleFocus е устойчив растеж и развитие на екипи от професионалисти от цяла Източна Европа.

"Решението да инвестираме в нов развоен център в Скопие бе продиктувано от успешната ни колаборация с IT експерти от Северна Македония, продължаваща вече няколко години", коментира Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus.

Той подписа официалния договор за държавна помощ с министъра по чуждестранните инвестиции в Северна Македония Зорица Апостолска.

Обемът на планираната инвестиция за следващите 5 години е на стойност 45 млн. евро, като 2 милиона са планирани за обучение и развитие на младите таланти.

Кoмпaниятa планира да дaдe 34 млн. евро зa зaплaти зa 300 coфтyepни инжeнepи, нaд 6 млн. евро зa дaнъци и повече от 3 млн. евро зa нaeм нa oфиc плoщи. Πъpвoнaчaлнo в oфиca в Cĸoпиe щe paбoтят 85 дyши, a тexният бpoй щe бъдe пocтeпeннo yвeличaвaн.

"Целта ни е да дадем възможност на можещите и мотивирани IT специалисти да работят за интересни и предизвикателни проекти, в динамична среда и международен екип, без да се налага емигрират", уточняват от ScaleFocus.

Те обещават да си партнират с местни организации, университети и компании, с цел развитие и подобряване на цялата IT екосистема в Северна Македония.

Компанията успешно успя да развие офиси в най-големите български градове: София, Пловдив, Варна и Бургас и да спомогне за развитието на IT общностите. Стъпването в Северна Македония е логичната следваща стъпка в нейната еволюция.

Правителството на Северна Македония и Икономическата Търговска Служба на България активно участват и съдействат в целия процес.

През 2019 г. стартира и "Скейл Фокус Академия", която вече обучава бъдещите IT и софтуерни експерти в няколко български града. Компанията планира да продължи и развие инициативата и в Северна Македония.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички