Български фирми спасяват бизнеса си като го изнасят в чужбина


Български фирми спасяват бизнеса си като го изнасят в чужбина
Снимка:

954

Много български фирми страдат от икономическата несигурност в страната и липсата на достатъчно поръчки. Затова собствениците им се опитват да спасят бизнеса си като си осигуряват работа в други държави. Това заяви изпълнителният директор на "Шел България" Камелия Славейкова, цитирана от StandartNews. Наблюденията й са базирани на факта, че има все повече клиенти, използващи корпоративните карти „Шел”, които зареждат автомобилите си по бензиностанциите на веригата извън България.

Тенденцията се забелязва по-често при лоялните клиенти, което означава, че компании, които са регистрирани в България и плащат данъците си тук, си намират повече работа в чужбина, коментира Славейкова.

По думите й потреблението на автомобилни горива у нас се запазва на нивата от 2012 г. "В момента заради отпускарския сезон хората пътуват повече и продажбите са по-добри, но като цяло от януари насам потреблението е като това през миналата година", каза изпълнителният директор на „Шел”.

До края на октомври във всички бензиностанции от веригата у нас ще приключи процесът на калибриране на резервоарите. Това се прави заради изискванията на Наредба Н-18 на Националната агенция за приходи, която регламентира регистрирането и отчитането на продажби на течни горива. То цели отчитане на точното количество бензин, дизел или автогаз, което се намира в резервоарите на бензиностанциите, а процесът на калибриране на всички такива обекти у нас трябва да приключи до март 2014 г.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички