Цената на новия Widows ще е близка до тази на предишната версия


Цената на новия Widows ще е близка до тази на предишната версия
Снимка: Getty Images

2690

Наближава излизането на Windows 10 и наред с официалната информация от Microsoft в интернет изтичат и други любопитни данни за новата операционна система – например за цените на платформата.

По информация от сайта Newegg.com, цената на ОЕМ версията на Windows 10 Home ще бъде $110, а Windows 10 Professional ще струва $150. За сравнение, ОЕМ версиите на Windows 8 в момента на пускане на системата бяха с 10 долара по-евтини, съобщава TechNews.

Вчера Microsoft обяви достъпността на Windows 10 по целия свят от 29 юли като безплатен ъпгрейд от Windows 7 и 8. Очаква се OEM версията на Windows 10 да излезе в края на август 2015 г. Обикновено периодът между RTM и OEM изданията на Windows e три месеца, но изглежда Microsoft ще го съкрати, тъй като RTM на Windows 10 се очаква през юли.

По-рано Microsoft съобщи, че ще пусне седем редакции на Windows 10, вкл. Home, Professional, Enterprise и Education за образованието. Всички те ще имат нов браузър Edge, гласов асистент Cortana, функция за разпознаване на лица и сканиране на ретината на очите Windows Hello, както и набор от нови вградени приложения – Photos, Maps, Mail, Calendar, Music, Video и др.

Windows 10 Pro ще притежава всички възможности на Windows 10 Home плюс разширени функции за управление на данни и дистанционно управление на устройства, които ще са от полза на малкия бизнес.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички