Дебют на новата Windows 8 и таблета Surface


Дебют на новата Windows 8 и таблета Surface
Снимка:

380

Най-новата версия на операционната система Windows 8 беше пусната в продажба днес на 37 езика и на 140 пазара в света.

"Ние преосмислихме Windows", заяви главният изпълнителен директор на Майкрософт Стив Балмър при представянето на версията в четвъртък и обяви, че новата система е предназначена да помогне за прехода към нарастващото използване на интернет на мобилните телефони.

Windows 8 събира най-доброто от настолния компютър и таблета.

Той е идеален, както за работа, така и за игри и живее с вашия свят. Всеки един от нашите клиенти ще открие компютър, който ще заобича напълно, заяви Балмър, цитиран от АФП.

Майкрософт представи и операционната система Windows РТ, предназначена за таблети, включително нейния собствен таблет Сърфис, който също ще бъде пуснат в продажба днес.

Майкрософт съобщи, че предварителните продажби на Windows 8 са надхвърлили тези на предшественика й с 40%.

С представянето на Windows 8, Майкрософт предлага на света един изцяло нов Windows, заяви Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Независимо дали предпочитате таблет или компютър, дали искате да създавате съдържание, да работите или да се забавлявате – Windows 8 предлага персонализирано изживяване, което отговаря на специфичния стил и изисквания на всеки един от нас, продължава той.

Windows 8 е създаден, за да бъде лесен за работа и интуитивен, без значение на какво устройство се използва – с докосване или с мишка и клавиатура. Новата операционна система залага на персонализиран стартов екран, който дава лесен достъп до най-използваните приложения и съдържание, изцяло нов Internet Explorer 10, който е идеален за работа със сензорни екрани, Skype, вградени облачни възможности със SkyDrive и др.

Windows 8 ще се предлага в две основни версии – Windows 8 и Windows 8 Pro, като Windows 8 Pro е предназначен за професионалистите и любителите на технологии. Той ще включва всички функции и характеристики на Windows 8, както и разширени функции за криптиране, виртуализация, управление на компютъра и др.

За големите бизнес организации, Windows 8 Enterprise ще предостави нови възможности по отношение на мобилната продуктивност с функции като Windows To Go, DirectAccess и BranchCache, както и по-добра сигурност с функции като BitLocker и AppLocker. Част от глобалната премиера на Windows 8 е и Windows RT. Toй ще се предлага само като предварителна инсталация върху компютри и таблети с ARM процесори и ще даде възможност за впечатляващ живот на батерията на новите тънки и леки устройства.

В България потребителите ще могат да работят с Windows 8 с избор от над 30 вида компютри и таблети. В допълнение към предлаганите нови устройства, те могат също така да ъпгрейднат старите си компютри до новата операционната система.

До края на януари 2013 г., потребителите, които имат компютри с инсталиран Windows XP, Windows Vista или Windows 7, могат да закупят и изтеглят онлайн Windows 8 Pro на приблизителна крайна цена 58,66 лв (еквивалент на 29,99 евро) . Потребителите с Windows 7 компютри, закупени между 2 юни 2012 г. и 31 януари 2013 г. в над 140 страни по света, могат да изтеглят Windows 8 Pro на цена от 29,32 лв.

 

 

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички