Дигиталната трансформация е приоритет за две трети от компаниите в света


Дигиталната трансформация е приоритет за две трети от компаниите в света
Снимка: iStock/Guliver

3453

До края на 2017 година дигиталната трансформация ще стане основен фокус за бизнес стратегиите на повече от две трети от водещите компании в света, сочи проучване на IDC и Oracle.

Дигиталната трансформация е една от най-важните тенденции в света на информационните технологии. Този феномен стана важна част в организационния мениджмънт и включва не само промяна в използваните технологии, но и в бизнес моделите на компаниите.

Появяването на нов вид бизнес, който е по-устойчив на конкуренция и създава иновативни услуги, удовлетворяващи повече клиенти, маркира началото на процеса на дигиталната трансформация. За да се справят с конкуренцията, все повече организации използват нови технологии, с помощта на които разработват отличаващи ги продукти, процеси или комплексни бизнес модели, като така създават нови дигитални стратегии.

Проучването на Oracle и IDC установява, че дигиталната трансформация е процес, който носи значителни ползи за бизнеса. То показва, че има пряка връзка между въвеждането на стратегия за дигитална трансформация и растеж на приходите, пише TechNews.

72% от запитаните поставят клиентското удовлетворение като техен първи бизнес приоритет за следващите 12 месеца, докато 41% от тях споделят, че ИТ отделите имат поддържаща функция, която увеличава бизнес ефективността. 40% от проучените смятат, че информационните технологии правят компанията по-конкурентна и подпомага генерирането на приходи.

Технологиите, използвани в дигиталната трансформация, са предимно облачни услуги (34%), мобилни технологии (41%), големи данни (25%) и социални медии. Страните от Централна и Източна Европа са все още зад тези от Западна Европа по използване на тези технологии, но все повече компании планират въвеждането им.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички