Ефикасност при складовата техника


Ефикасност при складовата техника
Снимка: https://motocarservice.com

2025

Linde N20 C: Ново поколение комисионери (ордър пикъри).

Linde Material Handling работят усилено в посока на разширяване на своята продуктова гама. Мисията им е да предлагат всякакви разновидности промишлени кари, които да задоволят всеки тип бизнес. На пазара ще бъдат извадени 8 нови вида комисионери или така наречените ордър пикъри (комисионери), които служат за повдигане и транспортиране на стоки на ниски нива. Те осигуряват удобно, безопасно и най-вече оптимизирано местене и подреждане на поръчките в диапазона на натоварване между 1.2 и 2.5 тона.

Транспортирането, местенето и подреждането на стоките са неминуема дейност във всеки склад. Това се отнася за складовете в хранително-вкусовата промишленост, складовете за домашни потреби, мебели, автомобилната индустрия и не на последно място и тези в областта на логистиката. Всички те се нуждаят от подходяща складова техника, с която да оптимизират процеса по местене и подреждане. В противен случай, използването на ръчен труд води да много високи разходи за труд, както и висок риск от инциденти. Всеки бизнес обаче е различен и изисква различни неща. Точно поради тази причина Linde се допитва до клиентите си винаги, когато разработва нови кари. Дори базовите модели на комисионерите (ордър пикърите), които достигат само до 14 км/ч предоставят високо ниво на комфорт на водача. Те дават възможност и за добавяне на допълнително оборудване.

Едно нещо е ясно: през последните години търсенето на кари и на складова техника постоянно нараства. Представете си един склад за стоки по Коледа - натоварването е тройно, даже четворно, спрямо обикновените делнични дни. Има бизнеси, които имат сезонно натоварване, при тях също трябва да се осигури по-висока производителност и акуратно обслужване без да се вдига прекалено много цената. Със складовата техника, това е напълно възможно. Грешките и рисковете също намаляват заедно с цената. С разнообразните нови модели комисионери, собствениците могат да държат под контрол разходите си и да увеличат ефикасността в предприятието.

Повишена ергономичност за по-ефективни процеси

С преустроената батерия, платформата, на която водачът може да стъпи и със специалния модул за товарене, Linde успяват да постигнат стандартния дизайн за одър пикъри, което е огромно предимство за водачите, които управляват няколко различни машини. Така, при сменянето на една с друга, водачът няма да губи време за адаптация и ориентиране. Освен това водачът влиза в комисионера без да се налага да качва стъпало, защото височината му е 130 милиметра, ширината пък му е достатъчно голяма, за да е максимално комфортно, ако има често влизане и излизане от машината.

Дръжките са ергономични и осигуряват сигурно задържане и при заден ход. Може да се сложи и допълнително оборудване, като пневматична платформа, която да намали ударите и вибрациите, когато одър пикъра се управлява по неравен терен.

Облегалката е стандартно подплатена, като осигурява безопасна позиция по време на шофиране, може по избор да бъде настроена така, че да отговаря на височината на оператора. Освен това е и разтегателна със сензор за разпознаване на водача и е интегрирана система за по-дълги разстояния и за време на изчакване. Допълнителен комфорт при сядане се осигурява и от опционалната защита за коляното.

Възможност за перфектна видимост

Linde N20 C се управлява чрез новия, регулируем по височина волан - той е връх на технологията в новото поколение индустриални кари. Притежава превключватели за движение напред и назад, като те са интегрирани в кръгла форма, с гумирана повърхност за оптимално сцепление. Те могат да се управляват от двете страни с помощта на палеца или показалеца. За да се гарантира, че шофирането ще е извършвано така, че водача да не се разсейва постоянно, инженерите на Linde нарочно са позиционирали многофункционалния цветен дисплей под волана. Ясно подреденият екран показва най-важната информация, свързана с подемно-транспортното средство - от нивото на батерията до сервизните инструкции.

Свързани и безопасни кари

При заявка, на карите може да се инсталира система, която да предоставя контрол на достъпа, контрол на щетите и анализ на използването - “Linde connect”. Транспортирането на стоки и повдигането им по стелажи обикновено се извършва в много натоварена среда, което води до повишен риск от материални щети и злополуки. Това води до непланирани последващи разходи и експлоатационни смущения. За да се предотврати това, Linde N20 C идва с цяла гама от стандартни и опционално предлагани функции за безопасност.

Изключително важна за водача е отличната видимост на алеята и на товара. Допълнителна функция е и хидравлично подпомаганото спирачно устройство, което е работи в синхрон с другите две спирачни системи. Спирачният път естествено се променя, спрямо това колко натоварен е ордър пикърът. Системата Linde Curve Control намалява скоростта спрямо ъгъла на завиване и предотвратява злополуки при навигация на завои.

За да се намалят скъпоструващите повреди на рафтове, стоки или по самото превозно средство, могат да се монтират специални брони на предната част на подемно-транспортното средство. Оборудването, като мощните LED предни фарове, Linde BlueSpot, предното панорамно огледало, предпазните екрани или решетки за мачтата и различните предпазители на товара, допълват гамата от предложения.

Решения, съобразени с нуждите на клиента

Новите ордър пикъри могат да бъдат поръчани във всякакви варианти - като двуетажната версия (D), с дълги товарни рамена и покриващи вилици (LoL), с функция за ножично повдигане (LX), с удължени вилици до 3100 милиметра, както и като версия с висока производителност (HP) за 2,5 тона модел. По този начин подемно-транспортното средство може да бъде адаптирано специално за нуждите на клиентите. Все повече складове използват и горните нива за складиране на стоки, Linde добавиха към карите си платформа за повдигане, която се качва на височина до 2,8 метра. Благодарение на това, водачът може безопасно да достигне високи части и стоки, поставени високо.

Одър пикърите се задвижват и с литиево-йонни батерии. Предлагат голям избор на батерии (345 Ah до 620 Ah) което означава, че може да се намери най-подходящо решение за всяка нужда. Смяната на батерията може да бъде вертикална или странична. Представител на Linde Material Handling за България е Мотокар Сервиз ООД ситуиран в гр. Пловдив.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички