ЕП решава за АСТА през юли


ЕП решава за АСТА през юли
Снимка:

839

Решаващото гласуване за АСТА в Европейския парламент ще бъде през първата половина на юли.

Това стана ясно по време на дискусии в комисията по граждански свободи и правосъдие на европарламента, където в момента евродепутати обсъждат търговското споразумение с представители на гражданските организации, които внесоха петиция срещу него, предаде БНР.

Европейският парламент няма право да променя спорния документ. Той трябва или да го одобри в сегашния му вид, или да го отхвърли.

Заради силната обществена съпротива срещу АСТА повечето прогнози са, че споразумението ще бъде отхвърлено и работата по него ще трябва да започне отначало.

В Европейската комисия подкрепата към спорния договор за авторското право АСТА се разпада все повече. Вече не бива да се притеснявате за АСТА, заяви преди дни еврокомисарят за цифровия дневен ред Нели Крус пред мрежовите активисти по време на конференцията в Берлин.

Много е вероятно договорът да не влезе в сила, също както и законът SOPA (Stop Online Piracy Act) не бе приет в САЩ, декларира комисарят по цифровите технологии, цитиран от DPA.

Многото протести срещу ACTA са послужили за будилник на политиците в Брюксел. Досега Европейската комисия защитаваше спорното споразумение и заяваше, че първо ще изчака мнението на Съда на Европейските общности (СЕО).

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички