Ето как да попречите на някого да разгледа всички снимки в телефона ви


Ето как да попречите на някого да разгледа всички снимки в телефона ви
Снимка: iStock/Guliver

10222

Искате да покажете на някого конкретна снимка на телефона си, но не и той да започне да превърта през останалите? Има няколко хитрини, които могат да ви помогнат в случая, пише How To Geek.

1. За единични снимки

Ако използвате функцията за зумиране върху снимката, която искате да покажете, превъртането на останалите изображения от галерията ви ще се заключи. В зависимост от операционната система и приложението за снимки, превъртането ще е забранено, докато не прокарате пръст няколко пъти по екрана на телефона си или не намалите изображението.

2. Създаване на албуми

Ако искате да покажете не една, а няколко снимки на някого, тогава най-добре ще е да съберете тези изображения в една папка, само тях, без снимки които не искате другите да виждат. Да, лицето което държи телефона винаги може да излезе от галерията и да започнете да разглежда другите ви снимки, но на практика повечето хора не са злонамерено любопитни.

3. Използване на приложения на трети страни за по-голям контрол

Има стотици фото приложения, както в App Store, така и в Play Store, от които може да избирате. Така например, приложението ShowStopper Photo е достъпно за Android и iOS и е идеално за случаите, когато искате да скриете някои ваши снимки от любопитни очи. Безплатната версия на приложението поддържа до 4 снимки в режим избери-и-сподели; за отключване на пълния потенциал на приложението с неограничен брой снимки и галерии трябва да заплатите 0,99 долара.

4. Използване на функцията Parental Controls

Можете да ограничите тези, които държат телефона ви, до конкретно приложение с вградения родителски контрол на телефона ви. Потребителите на iPhone трябва да търсят функция, наречена „Guided Access”. Можете да я използвате, за да ‘заключите‘ някого в дадено приложение, в случая в галерията ви, като отключването става с PIN или TouchID. При устройствата, работещи с Android 5.0 и по-новите версии на платформата, има подобна функция, наречена “screen pinning”.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички