Facebook експериментира с изчезващи съобщения


Facebook експериментира с изчезващи съобщения
Снимка:

2571

Facebook провежда тестове на нова функция - краткотрайни съобщения, пише The Verge.

Потребители във Франция са забелязали нова функция в приложението Messenger на социалната мрежа, даваща възможност да се изберат настройки, при които изпратено съобщение се саморазрушава след един час. В момента тестът е ограничен само до потребители във Франция, но Facebook посочва, че може да включи и други държави в експеримента. Компанията уточнява, че функцията може да бъде включена във всеки разговор чрез натискане на икона, изобразяваща пясъчен часовник в горния десен ъгъл. При включване тя действа само за конкретния разговор и може да се изключи по всяко време.

Изчезващите съобщения ще изправят Facebook лице в лице с конкурента Snapchat. Базираната във Венис калифорнийска компания, оглавявана от изпълнителния директор Ивън Спигъл използва тази функция в мобилното си приложение, за да акумулира потребителска база от над 100 милиона потребители дневно, 1.2 милиарда долара финансиране и 16 милиарда долара пазарна оценка. Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се опита да убеди Спигъл да продаде Snapchat, но 25-годишният предприемач отказа предложението от 3 милиарда долара през 2013 година.

В последно време Snapchat се опитва да бъде нещо повече от платформа за изчезващи съобщения. Компанията ухажва телевизионни канали като Comedy Central, за да предлага оригинално съдържание в своята Discovery Lab. Snapchat също така сключва договори с филмовите студиа в Холивуд, за да показва видеоклипове от случващото се зад кулисите на известни филми като последния епизод за Джеймс Бонд. В основата на разрастващата се популярност на Snapchat обаче остават саморазрушаващите се съобщения, което прави хода на Facebook реална заплаха.



Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички