Facebook и LinkedIn в люта надпревара за офис клиенти


Facebook и LinkedIn в люта надпревара за офис клиенти
Снимка:

1729

Социалните мрежи Facebook и LinkedIn се конкурират с нови оферти за по-добра комуникация на работното място. Facebook пуска ново мобилно приложение, което предлага алтернативен на имейла начин за комуникация в офиса. LinkedIn пък подготвя два нови продукта. Първият ще позволява на служители да пращат мейли чрез до свои колеги, дори ако вторите не са в нея, а чрез другия администратори ще могат да изпращат съобщения до групи от служители, съобщава Mashable.

От Facebook заявиха, че новата им апликация е „сигурна, конфиденциална и напълно отделена от личните профили на служителите“. Чрез нея компанията не отправя предизвикателство само пред LinkedIn, а и пред Microsoft, която купи подобно приложение, наречено Yammer, за 1,2 млрд.долара. Facebook има огромен брой потребители – над 1,4 млрд.хора ползват мрежата поне веднъж месечно. В някои офиси обаче тя е забранена, за да не се разсейват служителите.

LinkedIn пък е позната като платформа за търсене на работа. С новите си предложения обаче тя се надява да помогне за сближаването на колегите на работното място, като по този начин се подобри и цялостната дейност.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички