Facebook проведе първи успешен тест с дроновете си


Facebook проведе първи успешен тест с дроновете си
Снимка:

1278

Компанията Facebook не е се отказала от амбициозния си проект - да създаде дронове, чрез които да свързва потребителите към интернет. Тя продължава да разработва тези иновативни машини и сега потвърди, че е провела първите успешни тестове с тях. Пробният полет е извършен на територията на Великобритания, като самия прототип е бил с 10 пъти по-малки размери от дрона, който Facebook иска да създаде, пише The Verge.

Самата машина е оборудвана с множество соларни панели, които постоянно генерират електричество и се очаква да е голяма, колкото класическия Boeing 737. В същото време, обаче дроновете на компанията ще тежат по-малко от автомобил, заради ултралеката си конструкция и материалите, които Facebook ще използва в производството им. От компанията разкриха, че те ще могат да летят на височина от над 18 хил. метра в продължение на седмици и дори месеци.

Реалните тестове с финалната версия на дроновете се очаква да стартират през лятото, като кодовото име на машината е Aquila и тя ще е с дължина еквивалентна на „шест-седем автомобила Toyota Prius”. За да превърнат проекта си в реалност от Facebook ще си партнират с множество мобилни оператори от цял свят и така ще свържат към интернет онези потребители, които сега нямат достъп до глобалната мрежа. Ще е интересно да видим как ще се развива този проект, който определено е една от най-иновативните идеи на Facebook досега.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички