Facebook пуска нови емотикони (снимки)


Facebook пуска нови емотикони (снимки)
Снимка: iStock/Guliver

28481

Почитателите на емотиконите имат повод за радост. Социалната мрежа Facebook обяви, че ще пусне над 1500 нови картинки, чрез които потребителите ѝ да могат да разнообразят общуването си.

Емотиконите са с нов дизайн и целта им е да отразят по-добре половото равенство и расовото многообразие. Сега и жените, и мъжете са представени в различни професии, а благодарение на 100 нови емотикони всеки потребител може да промени цвета на кожата им, спрямо своя собствен, пише The Daily Mail.

Вече могат да се изпращат различни знаци от зодиака, емотиконки с точен час, китайски символи, най-различни предмети от бита като ключ, смартфон, фотоапарат, поща, календар, тетрадки и др.

В последния раздел на емотиконите присъстват знамената на различни държави. Като цяло обаче страните са малък брой и българският флаг не е сред тях.

От социалната мрежа се надяват в бъдеще да направят емотиконите още по-разнообразни, за да се дадат повече възможности на потребителите. „Разнообразихме половете, за да създадем по-балансиран микс, който представя по-добре нашия свят", пишат от екипа на Facebook.

Неотдавна социалната мрежа добави и различни емоции – любов, учудване, смях, ярост, тъга, които потребителите могат да изразяват на дадена публикация.

А ето и как ще изглеждат някои от новите емотикони:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички