Facebook ще ни позволи да крием имената си


Facebook ще ни позволи да крием имената си
Снимка:

2190

Ръководството на Facebook най-сетне се огъне пред призивите на редица общности и ще разреши на потребителите да крият истинските си имена. Това съобщава BBC.

Във вторник от социалната мрежа заявиха, че ще започнат тестове на нови инструменти, които да позволят, при специални обстоятелства, хората да споделят информация, без да използват имената, с които са регистрирани. Така ще могат да останат скрити хора, преживели домашно насилие, които искат да споделят нещо в социалната медия, както и хора, които смятат, че тяхната сексуална ориентация ги излага на опасност.

Въпреки тази отстъпка от Facebook отстояват твърдо политиката си за използване на истинска самоличност във всички останали ситуации.

"Ние изискваме от хората да използват име, с което са познати на своите приятели и семейство, защото когато хората използват своята самоличност, действията и думите им носят повече тежест, тъй като са отговорни за тях", обясняват от компанията.

Все пак те се вслушват в мнението на своите потребители и признават, че политиката им трябва да работи за всеки и най-вече за маргинализирани общества и застрашените от дискриминация.

Facebook ще усъвършенства системата си за докладване на фалшиви профили, като изисква всеки, който изпраща оплакване да мине през няколко стъпки, предоставяйки повече информация за измамата. Това ще помогне на екипа на социалната мрежа да разбера по-добре защо се подава даден сигнал.

В последно време социалната мрежа е поставена под натиск от правозащитни организации, заради своята политика свързана със самоличността на потребителите. Към създателя на Facebook Марк Зукърбърг бяха отправени сериозни критики след коментара му, че хората, които използват няколко имена или псевдоним, показват липса на достойнство.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички