Facebook вече е с нова мобилна версия за Android


Facebook вече е с нова мобилна версия за Android
Снимка:

2303

Социалната мрежа Facebook пуска нова, олекотена мобилна версия, наречена Facebook Lite. Тя е предназначена за операционна система Android, става ясно от съобщението на техгиганта.

Версията използва много по-малко данни от оригиналната, а представянето й е насочено към привличане на нови потребители. Приложението в момента е достъпно в Азия, като през следващите няколко седмици ще стане достъпно и в Южна Америка, Африка и Европа. Новото приложение се очаква да се радва на интерес в развиващите се страни, където обикновено потребителите разполагат с по-ограничен трафик от данни в мобилните си планове или ползват по-бавен интернет.

„Направихме Facebook Lite, за да е по-бърз, по-надежден и по-ефективен по отношение на ползваните данни за страни с минимален достъп до широколентов интернет“, коментира изпълнителният директор на Facebook Марк Закърбърг на своята страница.

„Ще продължим да работим, за да посрещаме нуждите на всички хора по света и във всички страни и ще продължим да представяме средства за свързване на хората навсякъде“, допълва още Закърбърг.

Новото приложение е около 1% от размера на оригиналното. То включва черти като News Feed, ъпдейт на статуси, снимки и съобщения. Не поддържа обаче видеодневници.

 

 

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички