Gmail разшири възможностите си за засичане на спам съобщения


Gmail разшири възможностите си за засичане на спам съобщения
Снимка: iStock/Guliver

2583

Google подсили възможностите на своята пощенска услуга Gmail да открива спам съобщения с помощта на отворената библиотека TensorFlow. Благодарение на тази интеграция, Gmail може да засича 100 милиона допълнителни спам съобщения дневно.

TensorFlow представлява отворена софтуерна библиотека за машинно обучение, разработена от Google. Тя се използва за създаване и обучение на невронни мрежи, така че автоматично да откриват и класифицират образи на ниво човешко възприятие, предава TechNews.

Още в началото на 2017 г. Google внедри в Gmail нови средства за борба със спам и фишинг, които позволиха на пощенската услуга да открива нежеланите и вредоносни имейл съобщения с точност до 99,9%.

Последната интеграция на TensorFlow разширява филтрите с допълнителни типове спам съобщения, които по-рано бяха трудни за откриване. Към тях се отнасят съобщенията, използващи изображения за скриване на злонамерения код, и електронни писма с нови домейни за скриване на спама в легитимен трафик.

Очаква се новата технология да повиши ефективността при откриване на спам. Същевременно Google е взел всички предпазни мерки, така че важните електронни съобщения да не се тълкуват като спам.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички