Gmail вече ще ни предупреждава при опасност от хакерски атаки


Gmail вече ще ни предупреждава при опасност от хакерски атаки
Снимка: iStock/Guliver

2150

Gmail е предпочитаната услуга за много потребители, което важи и за бизнес средите, тъй като има удобен за използване интерфейс, висока степен на сигурност, но също така е интегрирана към другите полезни услуги на компанията.

Сега от технологичният гигант предоставиха поредния софтуерен ъпдейт, който подобрява  функционалността. Основния акцент в него е защитата на поверителната ни информация. За в бъдеще всички ние ще виждане нова икона с червен цвят в горния десен ъгъл, която изобразява катинар и ще ни информира кои имейли са криптирани, предаде SlashGear.

Успоредно с това от Google разширяват възможностите на полезната функция Safe Browsing в Gmail, която вече ще ни информира с предупреждения при потенциална заплаха да посетим уеб сайт, който крие опасности за сигурността ни. Така ще знаем предварително за зловредно съдържание, преди да кликнем върху линк, който може да афектира компютъра.

Gmail вече използва и новата система за нотификации, с която Google засича и ни показва тракерите, които правителствата и други подобни институции използват, за да следят потребителите. В момента тези инструменти се използват в едва 0.1% от случаите, но все пак от компанията искат да ни обърнат специално внимание за тези тактики и страници в интернет.

Новата версия на Gmail ще показва уведомления във Full Screen режим, както и допълнителни инструкции какво можем да направим, за да гарантираме поверителността на своите лични данни. Google, заедно с други технологични гиганти като Microsoft и Yahoo,  участваха в създаването на нов стандарт IETF, с който още по-ефективно да се борят срещу заплахите, на които сме изложение всеки ден в интернет.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички