Google инвестира 550 млн. долара в китайска компания за онлайн търговия


Google инвестира 550 млн. долара в китайска компания за онлайн търговия
Снимка: Getty Images / Guliver

2863

Технологичният гигант Google обяви в понеделник, че ще инвестира над половин милиард долара във втория най-голям играч в онлайн търговията в Китай - JD.com. Сайтът е изпреварван само от aliexpress.com на Alibaba Group.

Като част от стратегическо партньорство Google ще даде 550 млн. долара в брой на JD.com, заявиха двете фирми в общо изявление. В замяна Google ще получи над 27 млн. новоемитирани акции клас А от JD.com на цена от 20,29 долара за ценна книга. Това съобщава CNBC.

От своя страна, JD.com твърди, че планира да създаде селекция от продукти, които да се предлагат на места като САЩ и Европа през Google Shopping – услуга, която позволява на потребителите да търсят продукти в сайтове за електронна търговия и да сравняват цените на различните търговци.

Двете компании обявиха, че ще работят заедно за създаването на ритейл инфраструктура, която може по по-добър начин да персонализира пазаруването в редица пазари.

Партньорството ще отвори канал за JD.com, през който тя ще може да продава на потребители извън Китай, особено в момент, в който търговските отношения между Пекин и Вашингтон са обтегнати. Наскоро основателят и изпълнителен директор на JD.com Ричард Ли каза пред CNBC, че търговка война би била "ужасна" и би навредила на много американски марки.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички