Google пуска гривна, която следи сърдечната дейност


Google пуска гривна, която следи сърдечната дейност
Снимка: Getty Images / Guliver

5519

Google разработва носимо устройство, което може да помогне на лекарите да наблюдават дистанционно здравето на пациентите, пише CNN News.

Свързаната с интернет лента за ръка е в състояние да направи електрокардиограма и да анализира външните стресови фактори, включително светлина и ниво на шума. За експерименталното устройство, предназначено за изследователски и академични цели, за пръв път съобщи изданието Bloomberg. В имейл до CNN Money Google посочва, че проучването ще помогне на компанията да разбере как подобни на часовник устройства биха могли да се използват за изследване и терапия на болести.

Сензорите в лентата засичат движение и биха могли да служат за изследване на болестта на Паркинсон, например. Гривната би могла да се носи и от претърпели сърдечен удар пациенти след изписването им от болница. “Надяваме се, че тази технология ще положи началото на нов вид дългосрочно проследяване на медицински данни, чрез което по-лесно да се установява наличие на модели и да се наблюдават тежки заболявания”, казва Анди Конрад от Google.

Критиците на съществуващите устройства за наблюдение на здравни показатели изтъкват, че сърдечният ритъм трудно може да се измери прецизно на китката. Новото устройство на Google може да измерва електрическите имулси на сърцето и температурата на кожата.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички