Google тества система, базирана на изкуствен интелект


Google тества система, базирана на изкуствен интелект
Снимка: Getty Images

2017

Повечето хора не забелязват кога Google обновява търсещата си машина с нови алгоритми. За осигурява възможност за потребителите да преравят милиардите страници в мрежата - всеки ден се добавят нови 822240, компанията трябва да усъвършенства технологията си, пише TheNextWeb.

През последните няколко месеца Google тества базирана на изкуствен интелект система, наречена RankBrain, която да отговаря на запитвания, особено на тези, които търсачката среща за пръв път. От милионите запитвания, които получава всяка секунда, около 15 процента са напълно нови за Google.

Системата функционира, като преобразува написаното от потребителите в математически понятия, които са разбираеми за търсещата машина. RankBrain също така определя кои думи и фрази имат сходно значение, за да опрости запитванията, отправени към Google. Грег Корадо, изследовател в компанията, посочва, че RankBrain бързо се е превърнала в третия най-важен елемент от алгоритъма за търсене, допринасящ за резултатите от питанията.

Използването на изкуствен интелект в търсенията е знак за начина, по който софтуерът и интернет услугите ще бъдат създавани в бъдеще. Машинното учение позволява на компаниите да обработват невъобразим обем от данни, за да служат на глобалната потребителска база. Тези мощни технологии обаче изискват дълго време на разработка и усъвършенстване, преди да влязат в действие. RankBrain е разработвана в продължение на една година, преди Google да започне да я тества с група от потребители и едва след това е въведена в услугата Google Search.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички