Google вече използва домейна .google


Google вече използва домейна .google
Снимка: iStock/Guliver

1760

Google Domains е едно от най-предпочитаните места за купуване на имена на домейни в онлайн пространството, не просто защото е притежание на Google, но и защото съдържа голям каталог. В него са традиционно използвани имена като .com и .net, но и други, по-непопулярни, но пък доста по-конкретни като .florist (английската дума за „цветар”). В Google Domains, разбира се, се предлага и домейнът .google, но той е резервиран само за компанията, пише AndroidHeadlines.

Google сами решиха да покажат колко удобни са тези по-специфични имена, като преместиха въпросния сайт Google Domains в нов домейн. Вече можем да го намерим на domains.google. Лесно за помнене, нали?

Google Domains засега предлага продуктите си само на американския пазар, но фактът, че Google са регистрирали сайта в домейна .google може да се възприеме като знак, че се отнасят сериозно към развитието на този свой бизнес. Оттам пък можем да се надяваме, че Google Domains ще заработи и на международния пазар. Докато това стане, поне ще можем лесно да помним имената на американски сайтове завършващи на, да речем, .media, .cool или дори .pizza.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички