Google възнаграждава богато хакери, открили грешки в Chrome


Google възнаграждава богато хакери, открили грешки в Chrome
Снимка:

1780

Техгигантът Google е готов на всичко, за да изчисти евентуалните проблеми в продуктите си. Той дори предлага неограничено възнаграждение на хакерите, които открият пропуск в браузъра или операционната система Chrome, както и в свързаните с тях приложения. Това съобщава ABC News.

 

Конкурсът Pwnium, посветен на киберсигурността, който най-голямата търсачка организира, се превръща от еднократно годишно събитие в целогодишна програма. Технологичният гигант премахва годишните награди, тъй като те стимулират хакерите да не бързат да съобщят за открита уязвимост, а изчакват деня на конкурса, за да получат възнаграждението.

“Възможността изследователите в сферата на киберсигурността да ни информират за открити пропуски в течение на цялата година ще намали вероятността от конфликтни ситуации и насочване на усилията към едни и същи пропуски”, казва Тим Уилис от екипа по сигурността на Chrome. Хакерите могат да спечелят между 500 и 50 000 долара за всяка открита слабост, според новите правила на Google.

Конкурсът, който се провежда за пета година досега протичаше като еднодневно събитие, в рамките на което изследователите представят откритията си с възможност да спечелят дял от 2.7 милиона долара награден фонд. Както може да се очаква от компания, предлагаща “неограничени милиони долари”, Google включва и правно опровержение в новите условия на състезанието.

“Нашите адвокати не ми позволиха да кажа “безкрайни” или “неограничени милиони”, без да добавя, че “това е експериментална и дискреционна програма за възнаграждения, която Google може да отмени или промени по всяко време”, посочва Уилис.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички