Gorenje и Panasonic създадоха стратегически алианс


Gorenje и Panasonic създадоха стратегически алианс
Снимка:

23064

Gorenje Group и Panasonic Corporation обявиха днес създаването на дългосрочно стратегически обединение, което ще увеличи общия обем и ще обедини силите на двете компании, допринасяйки за рентабилността на партньорите и подобрявайки конкурентноспособността в Европа в полза на клиентите.

Стратегическият алианс между Gorenje и Panasonic ще бъде структуриран около два стълба: общ R&D и споделяне на избрани производствени платформи за определени продуктови категории (перални машини, хладилници и фурни за вграждане); както и мрежа за продажби и ноу-хоу маркетинг за разпространение в цяла Европа.

В допълнение към тези основни линии, алиансът ще създаде гъвкава основа, която ще позволи на двете компании да открият други области на сътрудничество.

В знак за увереност в успеха на алианса и като ангажимент за дългосрочно бизнес партньорство Panasonic ще инвестира 10 милиона Евро и ще придобие миноритарен дял в Gorenje; ще позволи на сегашните и нови акционери да се възползват от предимствата на съюза, Gorenje ще осъществи увеличение на капитала и двойно листване.

Стратегическият съюз ще позволи на двете страни да обслужват още по-добре клиентите си чрез синергии, основани на съответните силни и конкурентни предимства на всяка една от страните. 

Г-н Франчо Бобинач, президентът и главен изпълнителен директор на Gorenje изтъкна: “Изграждането на стратегически алианс с корпорация с репутацията на Panasonic е исторически момент за Gorenje и важна стъпка в следването на нашите стратегически политики. Panasonic е глобален лидер с над 100 годишни традиции и силно ангажиран със зелените иновации; Gorenje, все още решени на своята самостоятелност в дългосрочен план, разполагат със задълбочено познаване на Европейския пазар и неговите клиенти и се фокусират върху дизайна, иновациите и качеството. Взаимодействието в дизайн, производство, продажби ще бъде полезно и за двете предприятия и ще се отрази на крайните потребители, както и на останалите акционери. Това партньорство ще доведе до редица възможности за двете компании и със сигурност ще открие нови такива, тъй като ще се развива в следващите години. Очакваме с нетърпение това сътрудничество с Panasonic.”

Г-н Лорънт Абади, председател и изпълнителен директор на Panasonic Europe каза: “Ангажиментът на Gorenje за развитие на иновативни, дизайнерски и висококачествени продукти, го правят идеален партньор за Panasonic. Ще се радваме да работим заедно, за да изградим солидна и дългосрочна платформа за растеж, които ще  задвижат двете организации с нови сили в рамките на европейския пазар на домакински уреди. Чрез комбиниране на нашите допълващи се продукти и производствени технологии, каналите за продажба и опит в маркетинга, ние с нетърпение очакваме да допринесем с напреднали, интелигентни и екологични уреди за потребителите в цяла Европа, включително и Русия през следващите години.”

Gorenje и Panasonic ще приложат съвместното обединение в областта на R&D, производството и продажбите, с акцент първоначално върху съвместно разработване на ново поколение перални машини, които да се разпространяват на европейския пазар, производството с марката Panasonic на хладилници от Gorenje за Европа, Русия и други държави от ОНД, и да обединят потенциала за разпространение на избрани от марката Panasonic вградени кухненски уреди в Европа, както и производството на фурни за вграждане от Gorenje.Alpha

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички