Гугъл работи върху дигитални очила


Гугъл работи върху дигитални очила
Снимка:

1105

"Гугъл" работи върху дигитални очила, които интегрират технологията за добавена реалност и поглед към бъдещето в стил Робокоп, като подават върху стъклата допълнителна информация за обкръжаващата среда, съобщи в. "Дейли телеграф".

За ефекта на добавената реалност се използват разпространени технологии, с които към образ на екрана на мобилни телефони и таблети се включва информация, като дигиталната камера и връзка с интернет се комбинират с данни за местоположението.

Така, ако телефонът се насочи към Биг Бен, устройството разбира къде е човекът и сравнително лесно се добавя информация към образа на екрана.

В този случай на първо място като приложение изпъква предоставянето на историческа информация, но всъщност технологията е много интересна за рекламодатели и различни услуги, които могат да предложат подходящи места, например, за среща с приятели.

Макар и компанията "Гугъл" да не потвърди слуховете за проекта, "Ню Йорк таймс" пише, че за очилата ще бъде използвана същата операционна система като за мобилния телефон на "Гугъл", а цената им ще бъде като за първокласен смартфон.

Интернет гигантът търси начини, които да дават възможност хората да бъдат информирани, че очилата "ги обработват".

Съществуващият фирмен софтуер за добавена реалност "Гугъл" се фокусира по-скоро върху обектите, отколкото върху индивидите.

Преглеждането на информацията ще става с леко навеждане на главата и извиване на врата. Твърди се, че веднъж овладени, тези движения ще са толкова слаби, че няма да се усещат от околните.

Популярността на технологията за добавена реалност нараства. Върху авангардните проекти работи "таен институт" на Гугъл, наречен "Гугъл Х". БТА

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички