И Huawei с устройство за виртуална реалност


И Huawei с устройство за виртуална реалност
Снимка: Getty Images

5998

Виртуалната реалност получава все повече подкрепа от индустрията във вид на нови устройства и съдържание. Една от най-пресните придобивки в това отношение идва от компанията Huawei, която в края на миналата седмица, по време на азиатската премиера на своите нови смартфон флагмани P9 и P9 Plus, обяви и собствено носимо устройство за виртуална реалност - Huawei VR. Това съобщава PC World.

Шлемът Huawei VR използва като източник на съдържание смартфон (ще има варианти за P9, P9 Plus и за Mate 8), който се включва към него през USB Type-C порта, работейки подобно на аналогичния продукт на Samsung - Gear VR. Шлемът използва изчислителните ресурси на смартфона и заряда на неговата батерия, но изображението се извежда на собствения му вграден дисплей. Подобно на Gear VR, и Huawei VR има сензорен панел за управление, разположен от дясната страна.

За разлика от Samsung Gear VR обаче, който може да се използва само със смартфони с резолюция на екрана 2560×1440 точки, решението на Huawei поддържа работа и с телефони с по-скромни дисплеи с резолюция 1920×1080. Освен това, от китайския производител твърдят, че Huawei VR е първия в света шлем с 360-градусов звуков обхват (при използване със слушалки). Сред другите характеристики на Huawei VR са също 95 градуса обзорен ъгъл и 20 ms латентност.

Според съобщението на компанията на нейната страница в социалната мрежа Weibo, VR шлемът на Huawei ще дебютира на пазара заедно с внушителен набор от подходящо съдържание, включващ 4000 филма, 40 игри, над 350 панорамни изображения и 150 интерактивни виртуални 3D екскурзии. За съжаление точна дата за пазарния дебют на този етап не се споменава, но се предполага, че шлемът ще излезе по магазините до края на тази година. За сега не се съобщава и цена за устройството.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички