IBM открива 25 000 нови работни места и причината може би е Тръмп


IBM открива 25 000 нови работни места и причината може би е Тръмп
Снимка: Getty Images / Guliver

2330

Технологичният гигант IBM обеща, че ще наеме още 25 000 американци на различни позиции през следващите четири години. Изпълнителният директор Джини Ромети заяви, че 1 млрд. долара ще бъдат вложени в обучението на американски служители, пише BBC.

Очаква се по-късно в сряда Ромети и други технологични шефове да се срещнат с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. По време на кампанията си Тръмп бе много критичен към индустрията. Той неведнъж призова за бойкот на продуктите на фирми, които изнасят производството си в чужбина и наемат евтина работна ръка.

IBM бе посочена поименно от Тръмп като пример за такава компания. Веднага след като резултатите от изборите станаха ясни обаче Джини Ромети написа отворено писмо, в което направи предложения за реформи, които да улеснят наемането на американци.

„Откриваме нови работни места, защото видът на работата еволюира и е много трудно да се намерят специалисти за определени позиции. Изискват се нови умения, които от своя страна изискват промени в образованието и професионалното обучение“, твърди Ромети.

През последните години IBM съкрати хиляди служители, но продължава да бъде най-голямата технологична компания в САЩ. Остават съмненията, че зад внезапното ѝ желание да наема хора стои стремеж да се хареса на новия президент.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички