Internet Explorer - най-добрият браузър за теглене на други браузъри


Internet Explorer - най-добрият браузър за теглене на други браузъри
Снимка:

3578

Internet Explorer, легендарният браузър, бе обявен за мъртъв на 20-годишна възраст. Смята се, че е починал, докато 45 минути се мъчил да зареди една страница. Няколко фактора допринесоха за гибелта му, но основният е тежка болест, наречена „ребрандиране“.

В такъв шеговит стил The New York Post съобщи новината, че Microsoft смята да „пенсионира“ Internet Explorer. В последните години потребителите на браузъра намаляха значително, като основната част от хората се пренасочиха към по-бързите му конкуренти като Mozilla Firefox, Google Chorme, Opera. Новината за неговото спиране предизвика редица коментари, някои от които подигравателни, а други – със сантиментална нотка.

“В продължение на много време Micrsoft се опитваше да изчисти негативния имидж на Internet Explorer, включително и с кампании, които го иронизираха. Това обаче не помогна. Още през декември, когато шефът на екипа на IE напусна компанията, стана ясно, че предстоят промени“, пише пък The Verge.

В момента интернет гигантът разработва нов бранд и ново име на наследника на Internet Explorer, разкри маркетинг директорът на Microsoft Крис Капосела. „В момента проучваме какъв да бъде новият бранд или новото име на браузъра ни за Windows 10”, коментира той. „Ще продължим да имаме Internet Explorer, но също така ще имаме нов браузър, наречен с кодовото име Project Spartan. Трябва да му измислим име“.

Internet Explorer все още съществува за някои версии на Windows 10, но новият проект ще бъде обявен отделно и ще бъде основен браузър за операционната система.

А с какво основно ще запомним IE? Че беше най-добрият браузър за сваляне на други браузъри, шегуват се потребители в мрежата.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички