iPhone 8 ще е с най-усъвършенствания сензор за разпознаване на лица


iPhone 8 ще е с най-усъвършенствания сензор за разпознаване на лица
Снимка: Gettyimages

2765

Почитателите на новите технологии с нетърпение очакват премиерата на iPhone 8 през септември. Доста детайли за устройството вече станаха ясни - то ще може да снима 4K видео с 60 кадъра в секунда и ще предложи редица други подобрения.

iPhone 8 също така ще е базиран на усъвършенствана технология за лицево разпознаване, която ще предостави много по-сигурен и бърз начин за отключване на дисплея. Потребителите ще могат да отварят приложения и дори да правят мобилни плащания със сканиране на лицето.

Последните данни на Korean Herald разкриват повече детайли за този скенер. Според информацията ще са необходими едва "милионни от секундата", за да може iPhone 8 да разпознае лицето на своя собственик, съобщава digital.bg.

В предната и задната част на устройството ще са разположени допълнителни 3D сензори. От една страна те ще подобряват работата на скенера за разпознаване на лицата, а от друга ще се използват за приложения с добавена реалност.

Toва означава, че потребителите ще могат да се забавляват с проектирането на виртуални елементи върху заобикалящите ги физически обекти. Новата технология за сканиране на лицата също така ще сложи край на TouchID сензора, който е неизменна част от последните поколения на iPhone. Услугата Apple Pay също ще използва иновативната технология, което може да промени изцяло начина, по който извършваме мобилни плащания от смартфоните.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички