Японци създадоха най-силния робот в света


Японци създадоха най-силния робот в света
Снимка:

1861

Японската компания за роботика и автоматизация FANUC представи “най-силния робот в света”, способен да вдига 1.7 тона - еквивалента на два малки автомобила или 24 души, пише The Telegraph.

Изглежда сякаш машината с не особено атрактивното име M-2000iA/1700L побеждава гравитацията, вдигайки и премествайки цели коли без усилие.

Роботът би могъл да намери приложение в различни области, тъй като е в състояние да изпълнява както прости, така и сложни задачи при обсег на действие с 4.7 метра. Машината има шест оси и ръка със силен захват, което й дава възможност бързо и изключително прецизно да мести предмети. Тя може да се използва за автоматизация на дейности, свързани с вдигане на тежки обекти, намалявайки риска от повреждане на материала, намалявайки на разходите и подобрявайки на работния цикъл.

“Установихме необходимост от увеличаване на ефективността на работата с тежки предмети, особено в автомобилното производство”, казва Крис Съмнър, управляващ директор на британското подразделение на FANUC. Най-силният робот в света ще бъде показан на изложението в Милано през октомври 2015 година.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички