Японската Pentax стъпва в България


Японската Pentax стъпва в България
Снимка:

499

Японската компания PENTAX LIFE CARE ще отвори нов сервизен център в България през юни тази година, съобщиха от Forton International.

Фирмата (позната у нас с марката фотоапарати) е част от Hoya Corporation, един от водещите световни производители на оптически уреди, хард дискове и медицинска апаратура.

Европейският сервиз на компанията ще се намира на ключов булевард в Пловдив, в сграда, препоръчана от Forton International.

Hoya Corporation се спира на България след 2-годишно детайлно проучване на възможните локации в Централна и Източна Европа. Анализът, дело на международната консултантска компания BARKAWI Management Consultants & Co, извежда Пловдив като най-подходящата точка в Централна и Източна Европа.

За нас самият факт, че компания от ранга на PENTAX избира България за Европейски център на сервизната си дейност, заслужава внимание, каза Сергей Койнов, управляващ партньор на Forton International.

Hoya Corporation има над 36 000 служители в цял свят и е класирана на 1322 място в класацията Форбс Топ 2000. Компанията попада и в ранглистата на Industry Week 1000 Company, с приходи от 3,5 милиарда евро за 2010 година.

Избраната сграда в Града на тепетата, представена от Forton International, се намира на един от главните булеварди в Пловдив и има обща застроена площ от 1800 кв.м. Сервизната част е 1300 кв.м., а административната – 500 кв.м. Новото съоръжение на PENTAX ще осигурява ремонтни услуги на ендоскопска апаратура, произведена от компанията и доставяна в цяла Европа.

PENTAX Medical България ЕООД планира да ангажира 30 служители до края на първата оперативна година. Наетите служители ще са ангажирани с техническа и административна дейности.

 

 

 

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички