Жените харчат по-малко пари за мобилни приложения


Жените харчат по-малко пари за мобилни приложения
Снимка: Pixabay

2783

Жените не само харчат по-малко пари за мобилни приложения, но и по-рядко ги ползват, сочи анализ на Gartner за употребата на апликациите от различните полове и възрастови категории.

Над половината от потребителите на смартфони не дават пари за мобилни приложения – нито за платено сваляне, нито за транзакции вътре от самите приложения, сочи докладът. Същевременно обаче разходите на крайните потребители за транзакции в приложенията нарастват, пише TechNews.

Докато разходите за платени сваляния са нараснали само с 4% през 2016 г., то стойността на транзакциите вътре в приложенията бележи увеличение с 26% спрямо предходнага година. Средният разход за операции в приложенията възлиза на 11,59 долара, а за платени сваляния – 7,67 долара.

Възрастта и полът влияят на нивото на разходите. Колкото по-възрастни са потребителите, толкова по-малко плащат за транзакции вътре в приложенията и повече за сваляне на приложения, коментира Gartner.

Изследването установява също сериозни разлики в нивата на разходи между мъжете и жените. Нежният пол не само харчи по-малко пари за мобилни приложения, но и по-рядко ги използва, твърди Gartner. Но жените нямат нищо против условно-безплатния подход “фримиум”, който им позволява да изпробват приложението, преди да решат струва ли си да го купят.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички