JPMorgan използва изкуствен интелект, спестяващ 360 000 часа труд


JPMorgan използва изкуствен интелект, спестяващ 360 000 часа труд
Снимка: Getty Images/Guliver

3193

Изкуственият интелект COIN автоматично анализира кредитните договори. Bloomberg съобщи, че преди това тази дейност е отнемала 360 000 човекочаса годишно, а сега новият ИИ върши това за секунди, като не само икономисва време, но и не допуска грешки.

Създаването на COIN (Contract Intelligence) стана възможно благодарение инвестициите на JPMorgan Chase в цифровите технологии. Най-голямата американска инвестиционна банка задели за тези цели $9,6 милиарда. Важен дял от тези инвестиции е специално предназначен за развитието на технологиите с машинно обучение и създаването на корпоративна облачна мрежа. Тези две направления са основата на COIN, пише Kaldata.

Лидерските позиции на тази банка са застрашени поради бързото развитие на новите технологии. Компютъризацията дава възможност на неголеми финансови стартъпи да предлагат решения, които привличат клиентите от големите финансови институции към по-малко инертните играчи на финансовия пазар. Именно към борбата с тази заплаха е насочена дейността на сегашното ръководство на JPMorgan.

Тази година JPMorgan е планирала 9% от годишните си доходи да даде за разработването на нови технологии в областта на ИИ. Това е два пъти повече, отколкото могат да си позволят другите големи американски инвеститори.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички