Как да използвате телефона си като дистанционно за телевизора


Как да използвате телефона си като дистанционно за телевизора
Снимка: Thinkstock/ Guliver

22426

Има различни начини, по които можете да замените дистанционното за телевизора с Android телефона си - с помощта на IR (инфрачервен порт) на устройството ви или чрез приложение, което може да контролира смарт телевизори. А ако телефона ви няма инфрачервен порт, все още имате възможност да използвате джаджата си като дистанционно за телевизора.

Редица производители предлагат отделни устройства, които се включват в телефона и му дават IR функционалност. Освен това има приложения, които дават достъп до всички устройства свързани в една Wi-Fi мрежа.

IR функционалността дава по-голяма свобода, защото може да контролирате по-голям брой модели телевизори, не само smart TV, но има и недостатък. Използването на инфрачервен порт за контрол на вашия телевизор означава, че трябва да насочите телефона си към телевизора, за да работи, докато Wi-Fi свързаните устройства не разполагат с това архаично ограничение. Ето няколо добри идеи на androidpit по тази тема.

IRPlus

IRPlus поддържа голям брой устройства, но ако случайно не откривате някое в дългия списък, може да изпратите заявка до създателите на приложението и те обещават че ще го добавят. Конфигурирането на бутоните става бързо и лесно, но IRPlus поддържа реклами, с които трябва да се съобразявате защото приложението няма платена версия, която ги премахва.

ASmart Remote IR

Въпреки името си "Smart" приложение за дистанционно управление, то не предлага възможността за контролиране на други устройства чрез Wi-Fi, а само чрез IR бластер. Иначе приложението е лесно за използване и изглежда добре.

IR Universal TV Remote

Отново, не позволявайте името на приложението да ви заблуди. С него може да контролирате не само вашия телевизор, а и други устройства, но само чрез инфрачервена връзка. По същество, приложението е добър среден път между двата варианта по-горе по отношение на външен вид и функционалност, освен това има възможност за премахване на рекламите чрез заплащане на сумата от $4. Можете да създадете уиджит-дистанционно за началния екран, което е доста полезно.

AnyMote

Това е първото приложение в списъка, което е едновременно IR и Wi-Fi дистанционно, което го прави чудесен избор за по-претенциозните. Това означава, че с AnyMote ще може да контролирате много повече устройства. Приложението има безплатна и платена версия с цена $7.

Peel

Peel е друг добър вариант, недостатъкът е че ще трябва или да се примирите с рекламите, или да плащате по $ 0.99 всеки месец като абонамент. Ако се абонирате ще получите достъп до всички функции на приложението и ще може да контролирате стотици хиляди различни устройства.

Sure Universal Control

Sure Universal Control е за тези, които искат приложение, с което се работи лесно, а използването му е приятно и безпроблемно. Приложението предлага ясни инструкции и контроли, които работят надеждно. Цената му е $ 5 на година.

Специфични приложения

Ако искате само да намерите възможност за безпроблемно контролиране на Smart TV с телефона си, най-добрия вариант е да използвате вградените или опциите за сваляне върху текущото си устройство. Така например, S7 Edge ще ви свърже директно с вашия Samsung Smart TV, а една от възможностите след това е да използвате телефона си като дистанционно управление. Често обаче, тези варианти няма да ви осигурят най-добрата или най-богата функционалност.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички