Как да криптирате съобщенията си във Facebook


Как да криптирате съобщенията си във Facebook
Снимка: Getty Images/Guliver

5532

Милиони потребители по цял свят използват Facebook като основно средство за комуникация с любимите си хора. Компанията полага много усилия, за да гарантира по най-добър начин сигурността на своите клиенти, но дори и това не дава 100% гаранция, че данните ви ще бъдат защитени. Опасността чужд човек да получи достъп до съобщенията и чат сесиите ви е реална, пише TechCrunch.

Добрата новина е, че има как да се предпазите благодарение на безплатен плъгин за браузърите Google Chrome и Моzilla Firefox, който се казва Crypter и - както името подсказва - използва AES технология, за да криптира съобщенията ви във Facebook. След като го инсталирате вече ще виждате малка иконка в чат прозореца, с който мога да ги предпазвате като сложите парола, която трябва да се въведе от вас и човека, с който си говорите.

За да криптирате дадено съобщение трябва да го напишете по нормалния начин, а след това да кликнете върху Lock бутона, което ще кодира и ще го изпрати до съответния получател. Единственото, което трябва да направи той, е да избере иконката с форма на ключалка и така да го превърне в нормален текст. А за да го криптира отново, е необходимо да кликне два пъти върху съобщението.

Така, благодарение на Crypter, можете да предпазите всяка една чат сесия, която е важна за вас и да не се притеснявате, че може да бъде видяна от друг човек. Все още не е ясно дали създателите на този плъгин планират да включат поддръжка и за други браузъри или да ги оптимизират за водещите мобилни платформи.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички