Как да скрием местоположението си от Google Chrome


Как да скрием местоположението си от Google Chrome
Снимка:

13031

Някои уеб сайтове може да поискат достъп до вашето местоположение, за да ви предоставят по-точна информация. Информацията за това се взема от браузъра. Интересно ви е как браузърите могат да определят вашето местоположение? По-рано уебсайтовете използваха IP адреса, за да определят приблизителното ви местоположение, но с HTML5 Geolocation API, уеб браузърите могат по-точно да открият местоположението ви с помощта на GPS, Wi-Fi мрежи, мобилни кули, Bluetooth и IP адреса на компютъра.

Ако сте съгласни да споделяте местоположението си с браузъра, той ще изпрати тези данни до услугите, които ползвате, но какво да направим, ако не искаме да се знае нашето местоположение? PC World обяснява как да скрием локацията си от браузъра Google Chrome:

1. Откажете споделянето на географски координати

Когато се случи да посетите даден уебсайт и той поиска да знае вашето местоположение, браузърът винаги ще поиска от вас потвърждение, преди да сподели местоположението ви. Ако не искате да споделяте вашите географски координати, винаги можете да се откажете от тази възможност.

2. Използвайте опцията за емулация на географски координати, за да скриете истинското си местоположение

Ако обаче използвате браузъра Google Chrome, можете дори да изпратите фалшиви данни за местоположението си. За целта докато сте в Google Chrome, натиснете Ctrl+Shift+I за Windows, или Cmd+Opt+I за Mac, за да се отвори Chrome Developer Tools.

Сега натиснете клавиша Esc за да отворите Console window. Изберете таба ‘Emulation’ и след това изберете опцията Sensors от лявата странична лента. Потърсете настройката “Emulate Geolocation coordinates” и посочете географската ширина и дължина, които искате да споделяте.

Може да използвате Postal Address finder, за да разберете какви координати отговарят на мястото, което искате да използвате. Опцията за фалшива геолокация не е достъпна в DevTools на Mozilla Firefox, но можете да използвате разширението Geolocator , за да изпратите предпочитаното от вас местоположение на HTML5 Location API.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички