Как да свържете Android телефон с телевизора си


Как да свържете Android телефон с телевизора си
Снимка: Thinkstock

12060

Има ситуации, за които дисплеят на Android телефона ви просто не е достатъчно голям. При такива случаи можете да свържете устройството си с телевизора. От Make Use Of ни дават няколко съвета как да стане това. 

1. Google Chromecast

Може би най-очевидния начин е чрез популярния Google Chromecast, който е достъпен от 2013 година. Чрез тази малка джаджа, наподобяваща флашка с HDMI конектор, може да споделяте лесно и бързо видеа от своя телефон, директно на големия си телевизор. Всичко, което трябва да направите, е да използвате командата Cast в менюто на Android, Quick Settings.

2. Miracast

Miracast представлява безжична технология, която компютърът може да използва за прожектиране на изображението от екрана на телефона към телевизори, проектори и мултимедийни плейъри за поточно предаване, които също поддържат Miracast. Ако устройството ви не поддържа технологията, можете да се свържете чрез евтин Miracast донгъл към HDMI порта на вашия телевизор.

За да се свържете с Miracast устройство работещо с Android 6.0 Marshmallow или по-нова версия, отворете Settings > Device Connection > Screen mirroring и следвайте стъпките. За по-стари устройства, отидете в Settings > Display > Cast Screen, отворете менюто и маркирайте „Enable wireless display“.

3. USB към HDMI

През последните години поддръжката за USB към HDMI се подобри. Ще ви е необходим конвертор за преобразуване на сигнали от microUSB конектор (или USB type-C конектор) към HDMI кабел и показване на избрания от вас телевизор или монитор.

Съвместимостта за конверторите се различава за отделните устройства. Samsung телефоните и таблетите работят с тях, както и някои HTC и Motorola устройства, но други не могат. В такива случаи ще имате нужда от адаптер. Те са два вида:

- MHL – идва от Mobile High-Definition Link и предлага HD видео и 8-канален съраунд звук. Понастоящем се предлага superMHL спецификацията, устройствата са на разположение за MicroUSB и USB Type-C.

- Slimport – има ниски изисквания за мощност, което означава, че можете да свържете телефона си към вашия телевизор, без да се притеснявате че батерията ще се изтощи твърде бързо. Освен ако не играете игри с тежки графични изисквания, разбира се. За щастие, много SlimPort кабели разполагат с microUSB порт за свързване на кабела на зарядното устройство.

Има и други AV адаптери, ако не разполагате с HDMI телевизор, може да изберат VGA-съвместим Slimport кабел. Тези устройства могат да се различават по размер, но те като цяло имат кабел с USB конектор в единия край и с квадратна кутия с HDMI конектор в другия.

Източник: digital.bg.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички