Как да създадем свои собствени клавишни комбинации?


Как да създадем свои собствени клавишни комбинации?
Снимка: iStock/Guliver

2808

Стандартните клавишни комбинации за Windows 10 са много добри, но искали ли сте някога да имате възможността да създадете свои собствени за приложенията, които използвате най-често? Можете да го направите доста лесно с вградената функция в Windows. От digital.bg съветват как точно да стане това:

1. Ако имате икона на програмата на работния плот, придвижете се до нея и натиснете Application бутона. Ако нямате икона на дадената програма на работния плот, можете да си направите такава. За целта намерете файла за стартиране на програмата, натиснете бутона „Application“, изберете „Send To” и след това „Desktop”.

2. Кликнете с десен бутон на мишката върху иконката на програмата, на която искате да създадете клавишна комбинация и изберете „Properties“. В полето „Shortcut key“ въведете клавишната комбинация, която искате да стартира даденото приложение и след това кликнете „ОК“.

3. Комбинацията задължително трябва да започва с Ctrl + Alt, Ctrl + Shift, CtrlL + Shift+ Alt или Alt+ Shift. Последният клавиш може да e буква, цифра или функционален клавиш по ваш избор. Освен това бъдете внимателни някоя клавишна комбинация от тези които вие сте създали да не се препокрива с така наречените „бързи клавиши“ за изпълнение на някои от по-често използваните команди.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички