Как да завещаете Facebook профила си на приятел в случай на смърт


Как да завещаете Facebook профила си на приятел в случай на смърт
Снимка: Getty Images / Guliver

2373

Мнозина задават въпроса как трябва да се процедира с профили в социалните мрежи на хора, които са починали. Вчера Facebook представи нова политика по проблема. Тя позволява всеки потребител да посочи някой от приятелите си като контакт, който да има известен контрoл върху профила му в случай на смърт, съобщава Time.

Контактът няма да може да се логне като другия човек или да вижда лични съобщения, но ще има възможност да пише постове (например съобщение за смъртта и информация за часа и мястото на погребението), да отговаря на покани за приятелство и да сменя профилната снимка и корицата.

Доскоро за профилите на починали хора имаше няколко варианта – роднините да сигнализират компанията за смъртта, при което профилът се изтрива; профилът да остане непроменен или да се „замрази“ (все още се съществува, но не се появява при търсене в търсачката и може да бъде видян само от приятелите).

Как да посочите контакт, който да управлqва профила ви при смърт – отивате на Security и кликвате на Legacy Contact, където ще можете да изберете някой от приятелите си. Имате и опцията да им изпратите предварително написано съобщение, което разяснява настройката. Иначе човекът ще бъде известен само ако профилът ви бъде „замразен“.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички