Как ще се промени Bluetooth през 2016?


Как ще се промени Bluetooth през 2016?
Снимка: Getty Images/Guliver

2538

Teхнологията Bluetooth е основен метод за свързване не само ма мобилните ни устройства, но също и за други умни джаджи като смарт часовници, фитнес гривни и дори електрическите уреди, които използваме в домовете си. Oрганизацията, която я разработва, се нарича Blueooth Special Interest Group (SIG) и подготвят няколко интересни подобрения, които да подобрят нейните възможности през следващата година.

Първата сериозна промяна, която ни очаква, е свързвана с увеличението на обхвата на устройствата, които я поддържат, като тази стойност ще бъде четири пъти по-висока, в сравнение с настояващата версия на технологията, предаде ZDnet, цитиран от digital.bg.

По този начин устройствата ще могат по-лесно и на по-голямо разстояние да се свързват помежду си, което може да е доста полезно особено за по-малките джаджи, базирани на концепцията за "Интернет на нещата". Oт SIG също така вече работят над различни идеи, които да подобрят скоростта на Bluetooth и твърдят, че през следващата година можем да очакваме два пъти по-бързи трансфери на данни с тази технология. Потребителите ще могат да свързват разнообразен брой устройства и уреди в домовете си с Bluetooth без да се притесняват за обхвата или покритието на мрежата.

Основната причина за това е, че предстоящия ъпдейт ще позволи на всяко устройство не само да приема, но също така да повтори и разпространява на свой ред безжичните сигнали, които получава.

От организацията обмислят и варианти как да включат поддръжка за други популярни технологии в Bluetooth, които вече набират популярност в индустрията. Сред тях личат имената на Zigbee, Z-Wavе, Тhread и др. По всичко личи, че през следващата година ни очаква един от най-големите ъпдейти в стандарта Bluetooth досега.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички