Какво е Angular и защо трябва да програмирам с него през 2023?


Какво е Angular и защо трябва да програмирам с него през 2023?
Снимка: advanceacademy.bg

2243

Ако вие сте начинаещ в програмирането или junior front end програмист, сигурно се чудите дали е необходимо да научите как се програмира с фреймуъркове като Angular? Е, гарантираме ви, че този upskill няма да ви е излишен. В наши дни все повече бизнеси решиха, че не просто се нуждаят от дигитално присъствие, а дори се нуждаят от уеб и мобилни приложения, с които да създават удобство на потребителите си. Поради това се увеличи и търсенето на опитни програмисти за разработки на приложения.

Angular е една от най-популярните front end framework-ове за разработка на уеб. Фреймуърковете са тези, които направиха програмирането много по-оптимизирано, бързо и лесно, но също така се отразиха положително и на ефективността и качеството на софтуерните разработки.

Ако вие се занимавате с Уеб програмиране, но още не сте се запознали с фреймуърка Angular, то сега е момента да го направите. Днес ще ви разкажем малко повече за него и защо е полезно да владееш Angular.

А ако искате да се научите как да програмирате с Angular, можете да го направите с курса по програмиране с Angular на Advance Academy. Advance Academy е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България. В портфолиото на академията са включени пълни програми от обучения по Java, JavaScript, PHP и QA, a през дългогодишния им опит те са обучили над 3000 курсисти.

Изучаването на Angular през 2023 може да бъде една от най-добрите инвестиции във вашето бъдеще! Нека разберем какво е Angular и какви са неговите ползи:

Какво е Angular?

Angular бе представен от Google през 2010 година и уеб обществото бързо го прие и свикна с него. А днес този фреймуърк е един от най-използваните и най-препоръчваните за уеб разработка.

Angular е JavaScript фреймуърк с отворен код, разработен, поддържан от Google и базиран на TypeScript, което го прави значително по-добър.. TypeScript е програмен език, който се основава на JavaScript, но се счита, че е подобрената версия на JS, поради допълнителните функции и инструменти, които предлага.

Angular е по-добрата версия на AngularJS, като най-вече се използва в разработката на single page приложения. Angular е много по-бърз, с по-добра архитектура и предоставя възможност да се създават големи приложения по лесен и ясен за програмистите начин. 

Ако ти искаш да развиваш кариера във Front end програмирането, но още не си усвоил фреймуърка Angular, сега е момента да го направиш с курса по програмиране на Angular на Advance Academy

Какви са предимствата на Angular?

Има много фреймуъркове и платформи, които улесняват значително работата на програмистите, но какво прави Angular толкова желан и специален на фона на всички останали? Ето какви са предимствата на този JS framework:

1. С Angular се пише по-малко програмен код.

Най-добрият код е този, който е кратък, но ефективен. Е, при програмирането с Angular се случва точно това, благодарение на MVC архитектурата - модел за управление на изгледите. С този модел програмистите могат да разбият приложението на отделни части - модули и компоненти. Това позволява много по-добра организация, поддръжка и мащабируемост. И разбира се, улеснява дори разработката на сложни уеб приложения.

2. Можете да създавате и поддържате безпроблемно Single Page приложения с Angular.

Single Page приложенията предлагат едно от най-добрите потребителски изживявания, защото са бързи и ефективни. Тяхната разработка се случва точно с Angular. Те се определят като уеб приложение, което зарежда само една HTML страница, а след това страницата се актуализира динамично спрямо действията на потребителя.

3. Angular предоставя колекция с елементи.

Angular Material е колекция, предоставена от Angular, от готови за използване, тествани UI компоненти и модули. Тези компоненти и модули следват принципите на Google Material Design. В Angular Material колекцията съдържа набор от UI компоненти като модели за навигация, бутони, индикатори и други. Те са адаптирани да отговарят на различни браузъри. Разработени от Angular общността, тези елементи олекотяват много работния процес и позволяват на програмистите да разработват с минимално въздействие върху производителността.

Не е случайно, че Angular е един от най-популярните JS frameworks. Той предлага много предимства за разработчиците, които искат да създават сложни и динамични приложения. Със своя изчерпателен набор от инструменти, библиотеки и функции, Angular е отличен избор за програмисти, които искат да създават мащабируеми, високопроизводителни и лесни за поддръжка приложения. Освен всичко това Angular има голяма и активна общност от разработчици, които непрекъснато споделят своите знания и опит.

Ако търсите стабилен и всеобхватен framework, с които да разработвате още по-лесно своите уеб приложения, то сега е момента да стартирате обучението по програмиране с Angular на Advance Academy.

Разбери повече в сайта: advanceacademy.bg

email: office@advanceacademy.bg

или на телефон: 0889 990 030

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички

Най-четени новини


виж всички