Китай също планира да въведе 5G технологиите


Китай също планира да въведе 5G технологиите
Снимка:

2472

След обявяването на плана на най-големите мобилни оператори в Европа за осигуряване на 5G мобилна мрежа на страните-членки на ЕС, и Китай се включи в технологичната революция, изразявайки желанието си да въведе 5G технологията за търговски цели. China Mobile, China Unicom and China Telecom, са само част от големите китайски мобилни оператори, които ще вземата участие в проекта, предаде БНР.

Крайните срокове, които си поставя китайските мобилни доставчици, са същите като на европейските им колеги – тестовете да приключат до 2018 г., а самата технология да бъде официално въведена до 2020 г. В момента Китай разполага с най-голямата 4G мобилна мрежа, с около 160 млн. потребители. Това става ясно от доклад на Economic Information Daily. Водещи доставчици на телекомуникационно оборудване ще ускорят проучванията в сферата на 5G технологиите и ще си сътрудничат както с китайски компании, така и с европейските си колеги.

5G е следващата стъпка в развитието на мобилните комуникации и се очаква то да повиши скоростта на мрежата до 1000 пъти, което от своя страна ще предостави нови хоризонти за развитие на бизнеса, особено в интернет. Също така ще има възможност за транспортиране на виртуална реалност, холографски изображения и други.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички