Кои са най-добрите бизнес училища в света?


Кои са най-добрите бизнес училища в света?
Снимка:

1810

Образованието е изключително важно в бизнес сферата, а още по-важно е висшето училище от което то е придобито. Все пак избирането на неподходящ ВУЗ се равнява на огромна загуба на време и пари. След допитване до хиляди бизнес специалисти изданието Business Insider представи класация на най-добрите университети в света по отношение на бизнес специалностите. В челната десятка осем са американски, а два – британски. Вижте повече за тях.

10. Бостънският университет. В сравнение с миналата година това висше училище се изкачва в класацията с 26 места. Годишните такси за обучението възлизат на 74 000 долара, но определено сумата си заслужава предвид получаваното образование.

9. Оксфорд. Тук студентите минават малко по-тънко – с 67 000 долара на година. В Оксфорд се получава качествено бизнес образование, а някои специалности позволяват да се завърши дори само след година обучение.

8. Кеймбридж. Това е университетът, от който са излезли най-много носители на Нобелова награда. Обучението тук струва 62 000 на година. Кеймбридж е и 16-и в класацията на най-добрите ВУЗ-ове в света въобще.

7. Масачузетски технологичен институт. Изключително елитно учебно заведение, най-вече заради специалностите, свързани с технологии. Често се нарежда на високи позиции в класациите. Годишната такса е 89 000 долара.

6. Университетът Корнел. Намира се в щата Ню Йорк. Създаден е скоро след Гражданската война в САЩ с идеята там да бъдат приемани младежи без оглед на расата или религията им. Предлага стандартни програми и специалности, а цената на обучението е 42 000 долара годишно.

5. Университетът Дюк. Разположен в щата Северна Каролина. Освен с научните си изследователи университетът е известен и с готическия си кампус, както и с баскетболния си отбор, който е сред водещите в колежанското първенство. Удоволствието да учиш там струва 55 000 долара на година.

4. Колумбийският университет. Много известни личности (като Уорън Бъфет например) са завършили ВУЗ-а. Таксата там е 93 000 долара. Колумбийският университет е петото най-старо училище в САЩ, известен е и с това, че администрира годишната награда за журналистика „Пулицър”.

3. Станфорд. Въпреки че в предишната класация заемаше първото място, разположеният в Калифорния университет не е загубил ни най-малко от качеството на обучението си. Годишната такса възлиза на доста голямата сума от 94 000 долара, но пък оттам излизат изключително подготвени бизнес специалисти.

2. Йейл. Член на т.нар Бръшлянова лига на американските университети (най-елитните висши училища в страната). Освен с бизнес специалностите, е известен и с юридическия си факултет и с Йейлското училище по драматургия.  Обучението струва 84 000 на година.

1. Харвард. Няма съмнение, че дипломата от Харвард е много престижна и може да отвори всяка врата. Това е най-старото висше учебно заведение в САЩ и е с изключително добре поддържана база - в библиотеката му например има цели 15,8 млн. книги. Таксата за Харвард е 91 000 долара на година.  

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички