Комуникацията при младите започва с промяна на Фейсбук статуса


Комуникацията при младите започва с промяна на Фейсбук статуса
Снимка:

729

Как подрастващите предпочитат да общуват един с друг и да се социализират? Тяхното поведение е от особено значение за бъдещето на устройствата и технологиите.

В периода юни-ноември 2011 г., Ericsson ConsumerLab проведе проучване относно влиянието, което тази възрастова група може да окаже върху бранша.

Поведението е динамично явление, което се променя с навлизането на хората в различни житейски периоди. С израстването, тийнейджърите започват да използват комуникационните инструменти по начина, по който го правят възрастните. Те ще продължат да използват „своите” инструменти като писане на съобщения, Facebook и видео разговори, но в същото време ще усещат и нуждата от гласови услуги и електронна поща, докато преминават към следващия етап от живота си,” коментира Ан-Шарлот Корнблат, старши консултант в Ericsson ConsumerLab.

Проучването показва, че честата употреба на текстови съобщения и Facebook е променила динамиката на срещите при подрастващите. Най-големите промени се наблюдават в процеса на ухажване, където целта е да поканиш другия на среща. Въпреки това тийнейджърите все още предпочитат да се срещат с потенциални романтични партньори лице в лице.

Друга важна промяна е фактът, че когато обновят статуса на обвързаност във Facebook на „обвързан с” или „необвързан” това се възприема от приятелите като официално становище.

Докладът посочва, че процентното съотношение на притежаване на смартфони и обикновени мобилни телефони е почти равно при 17-годишните, докато 13-годишните имат много по-силно желание да притежават смартфон, ако вече не разполагат с такъв.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички