КЗК дава нов старт на поръчка за завод за отпадъци в Перник


КЗК дава нов старт на поръчка за завод за отпадъци в Перник
Снимка:

868

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Перник за спиране на строеж на завод за отпадъци, съобщават от КЗК.

Решението на местните власти прекратяваше процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране и строеж на завод за сепариране и компостиране.

Проучването на КЗК установи, че оценителната комисия е нарушила процедурата за разглеждане и проверка на документите в плик № 1 от офертата на жалбоподателя "Консорциум Перник без отпадъци". Участникът не е бил уведомен за липсата на конкретно изброени документи и не му е дадена възможност да ги представи, както и да отстрани констатирано несъответствие съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

След проверка на съответствието на изискуемите документи в плик № 1, при констатирана липса и/или несъответствие с критериите за подбор или с други изисквания на възложителя, комисията е длъжна да изпрати протокола до всички участници. Това дължимо действие на комисията не е извършено, за да продължи законосъобразно работата й, казват от КЗК.

КЗК връща процедурата от етап изпращане на протокола, съставен на основание чл. 68, ал. 7 от ЗОП, при спазване на мотивите в решението.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички