"Леново" изпревари HP в продажбите на персонални компютри


"Леново" изпревари HP в продажбите на персонални компютри
Снимка:

669

С 10.9% са намалели световните продажби на персонални компютри през второто тримесечие на 2013 година.Лидерът на пазара - американската компания Ейч Пи, бе изпреварена макар и с малко от китайската "Леново".

През второто тримесечие на годината са продадени общо 76 млн. PC-та, докато за същия период през предходната година продажбите са били на 85 млн. компютри, е изчислила компанията за маркетингови изследвания "Гартнър". Тя подчертава, че това е пето поредно тримесечие с изоставане на продажбите. "Това е най-дългият период на спад в продажбите в историята на пазара на компютри", казват специалисти.

Според анализатора Микако Китагава този спад е пряко свързан с навлизането на пазара на евтини таблети и други подобни устройства, които изместват стандартното PC. В момента китайската компания "Леново" оглавява класацията по продажби с 16.7% пазарен дял или 12.7 млн. продадени компютри. Китайската компания се бори от доста време за първото място с лидера Ейч Пи, когото изпревари с малко. Ейч Пи има 16.3% от пазара с 12,4 млн. продадени компютри, а спадът в продажбите й спрямо предходната година е (-4.8%), докато при "Леново" е (-0.6%). На трето място се нарежда американската компания Dell с пазарен дял от 11.8% и 9 млн. продадени компютри (-3.9%).

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички