Lenovo продължава пътя си към върха


Lenovo продължава пътя си към върха
Снимка: Getty Images

2021

Китайският ИТ гигант Lenovo Group обяви финансови резултати за третото тримесечие, които надхвърлят очакванията на анализаторите. Компанията отчита силно представяне на компютърния бизнес и бързо интегриране на инвестициите в Motorola Mobility и сървърния x86 бизнес, придобит от IBM.

Тримесечните приходи на Lenovo възлизат на 14,1 милиарда долара, което е увеличение с 31% спрямо същия период на предходната годината. Печалбата преди данъци, амортизации и разходи, свързани със сливания и придобивания, е 348 милиона щ.д. или по-висока с 8% на годишна база.

Основният компютърен бизнес на Lenovo остава силен, дори и преминавайки през значителна трансформация и диверсификация с придобиването на Motorola и System х. Балансът се превръща в основно предимство на Lenovo: компютрите сега носят 65% от приходите на компанията, докато делът на мобилните устройства е 24%, а на корпоративните решения – 9%. Само преди година компютрите съставляваха 81% от бизнеса на компанията.

“Резултатите показват, че имаме правилната стратегия, придобили сме правилните компании и се справяме добре на глобално ниво, така че съм убеден, че сме готови да победим”, заяви Янг Юанкинг, председател и главен изпълнителен директор на Lenovo.

В корпоративния сегмент, който включва сървъри, съхранение, софтуер и услуги, предлагани под марката Lenovo ThinkServer и бранда System X, продажбите възлизат на  1,2 милиарда щ. д., като продажбите на System X са 986 милиона щ.д. В период до 1 година System X е на път да се превърне в 5-милиарден бизнес с по-високи маржове от компютърния.

Източник: TechNews

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички