Microsoft ще атакува пазара на фаблети


Microsoft ще атакува пазара на фаблети
Снимка: Getty Images

1890

Microsoft планира инвазия на пазара за смартфони, в частност – в сегмента на фаблетите. Компанията подготвя устройство с марката Surface, под която досега предлагаше само таблети. Бъдещият фаблет на Редмънд ще конкурира директно устройства като Galaxy Note на Samsung, съобщи WMPowerUser.com, позовавайки се на осведомени източници.

Устройството с кодово име Project Juggernaut Alpha ще предложи 5,5-инчов екран AMOLED с формат 16:9 и резолюция 2560×1440 пиксела, покрит със защитно стъкло Gorilla Glass 4. Фаблетът ще разчита на 64-битов процесор Intel Atom x3 (SoFIA), допълнен с 3 или 4GB оперативна памет, и ще се доставя в комплект с цифрово перо.

Основната камера на уголемения Surface смартфон ще има резолюция 21 мегапиксела и обектив Zeiss с шест елемента и пакет алгоритми за подобряване на качеството на изображението PureView. Предната камера с резолюция 8MP също ще има обектив Zeiss, но широкоъгълен, сочат предварителните информации.

Очаквано, устройството ще работи под управление на Windows 10 Mobile. Предвиждат се две модификации – с 64 и 128 гигабайта вградена флаш памет, която може да се разширява с карти памет с капацитет до 256GB.

Корпусът на смартфона Surface ще бъде монолитен, направен от алуминий и магнезий. Зареждането ще става както чрез стандартно устройство през порт USB-C, така и безжично.

Твърди се, че Microsoft ще продава фаблета под името Surface Mobile. Моделът се очаква на пазара в края на настоящата година или в началото на следващата. Цената засега е неизвестна.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81179
  • GBP
    1
    2.27361
  • JPY
    100
    1.16245
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички