Microsoft затваря офиса на Skype в Лондон


Microsoft затваря офиса на Skype в Лондон
Снимка: Getty Images

2033

Американската технологична компания Microsoft планира да затвори офиса на Skype в Лондон, а работещите там близо 400 души ще останат без работа, съобщава Financial Times.

Решението идва в ключов момент за британската технологична индустрия, която отчаяно се опитва да докаже, че се развива и е отворена пред бизнеса след решението на Обединеното кралство да напусне Европейския съюз, пише финансовото издание.

Популярният месинджър ще продължи да поддържа офиси в други краища на света. От Microsoft обясняват решението си да закрият лондонския офис с желанието да обединят някои инженерни позиции в Skype и Yammer. Според FT основаната от Бил Гейтс компания иска да засили контрола върху приложението за чат и разговори, като постави свои хора на ключови позиции.

„Ние сме силно ангажирани и ще направим всичко възможно да да подпомогнем хората, които са негативно засегнати от тези процеси“, се казва в становището на Microsoft.

Някои от освободените служители са коментирали, че не са изненадани от предприетия ход, тъй като в последните ти години, откакто Skype е собственост на компанията от Редмънд, са били освободени няколко от ключовите мениджъри.

“Едно от нещата, които винаги са били голям проблем за Microsoft е, че големите решения за Skype винаги са се взимали в Европа , а не в Редмънд“, коментира пред FT бивш служител, който е пожелал анонимност.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички