Мобилтел смени визията си


Мобилтел смени визията си
Снимка:

12057

От днес Мтел е с ново лого и изцяло променена визия.

Новият бранд на телекома съдържа и представя вътрешната промяна - във философията и ценностите на компанията и в променения й фокус.

Със своя нов бранд компанията казва: „Повече за теб”. В слогана са закодирани трите ценности, които екипът на Мтел е приел да следва: без усилия, лично отношение, лидерство, поясниха от телекома.

„Новата ни визия разкрива промяната ни в дълбочина - във философията и културата на Мтел", казва главният изпълнителен директор Андреас Майерхофер.

Нашата цел е все повече да ни възприемат като lifestyle provider, като партньор, който улеснява живота ви, и който открива за вас безкрайни възможности във всеки момент от ежедневието ви.”

Логото е образувано от символ, който представлява знаковата за Мтел буква „М”, стилизирана във формата за безкрайност, и текстова част „tel”. Символът „М” е изпълнен в богата цветова палитра, която обаче, остава в гамата на запазеното за компанията червено. Така в новото и различно лого все пак е заключена и приемственост с предишния знак на компанията.

Историята в новото лого тръгва от етимологията на буквата „М”. В много от древните култури „М” изобразява „вода”, буквата се свързва с течност, а нейната символика се свързва със знака за безкрайност.

Новият бранд е вплетен и в дизайна на магазините. Мтел започва новата си ера с 60 изцяло обновени магазина, като постепенно всичките 180 магазини на компанията ще бъдат преустроени.

С нова униформа ще бъдат и служителите, които ще посрещат клиентите.

Архитектурният дизайн е дело на австрийското архитектурно дружество BEHF. Всички останали брандинг разработки са направени от консултантската агенция Saffron, базирана в Лондон.

Екипът на Saffron участва в развитието на много световни марки. Сред телеком компаниите техни клиенти са били А1 Telekom (Австрия), Turkcell (Турция), Yoigo (Испания) и други.

Други популярни марки, възползвали се от техните услуги, са: Coca Cola, Baker & McKenzie, Lloyd s, KPMG, C&A, Raiffeisen International и др.

 

 

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички