„Монтюпе” влага 100 млн. евро у нас


„Монтюпе” влага 100 млн. евро у нас
Снимка:

1487

Френският завод за производство на автомобилни части „Монтюпе” ще инвестира в България над 100 млн. евро. Това съобщи изпълнителният директор на завода Микаел Бризон (на снимката в средата), предаде БГНЕС.

Бризон присъства на откриването на изложба фотографии на Сила Гринбърг, с която се отбелязва разширяването на компанията. На 21 септември ще бъде прерязана лентата на третото хале в Русе.

Предприятието, което се намира в Индустриалния парк в Русе, ще се разшири с над 50 процента и ще достигне площ от 30 000 кв.м. Общият брой на работещите ще се увеличи с още 300 души, като заводът ще осигурява работа на 1000 души. Новото хале ще произвежда автомобилни части за "Рено", които ще се доставят в Турция, и за "Волво", които ще се изпращат в Швеция.

Според Микаел Бризон насърчаването на чуждестранните инвеститори у нас трябва да става с подкрепата на общините и държавата. Това е рецептата за успеха на фирмата в България и разрастването й. Той сподели, че идеята е да се развива завод, в който да работят хора от региона. Затова се инвестира много в обучението и развитието на персонала. "Когато пристигнах през 2008 г., 80 % от екипа мениджъри беше от Франция. Днес този процент е под 25 на сто", каза Бризон.

"Монтюпе" е един от най-големите френски инвеститори в България, като производството й е свързано с автомобилни части и най-вече цилиндрови глави за двигатели за "Ауди", "Рено", "Пежо", БМВ, "Волво". Компанията е ежегоден спонсор на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" и подкрепя редица културни събития в града заедно с кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички