Моторола подготвя големи съкращения


Моторола подготвя големи съкращения
Снимка:

371

Закъсалата американска компания, производител на мобилни телефони, Моторола, се готви да съкрати около 4000 работни места, две трети, от които извън САЩ, съобщава в. "Ню Йорк Таймс" на страницата си в интернет. 

Компанията, която през май беше закупена от гиганта Гугъл, съобщи на служителите си вчера, че ще съкрати 20 процента от персонала си и ще затвори една трета от 94-те си филиала в света, информира агенция БГНЕС. Една трета от 4000-те съкратени работни места ще засегнат САЩ, отбеляза новият генерален директор на компанията Денис Уудсайт.

Гугъл възнамерява също така да извади Моторола от нерентабилните пазари и да спре производството на мобилни телефони от ниска гама, за да се концентрира върху няколко модела вместо десетината съществуващи в момента, уточни Уудсайд. 

Освен това Моторола ще намали дейността си в Азия и ще съсредоточи работата си в изследване и развитие в Чикаго, Сънивейл (Калифорния) и в Пекин. Това е първият етап от стратегията на Гугъл за връщане към печалба на производителя на известния телефон Razr. 

В крайна сметка Моторола беше закупена през май от Гугъл за 12,9 милиарда долара. Това позволи на интернет гиганта да контролира производството на телефони, използвайки своята оперативна система за мобилни телефони Андроид, и да придобие около 17 000 патента.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички